Ik ben ermee gestart omdat ik het gevoel had geen grip meer te hebben op mijn leven, ik was als het ware mijn rode draad kwijt. Daarbovenop durfde ik het niet om verdere stappen te ondernemen omdat ik niet wist welke de juiste waren. Katleen reikte me perfect op het juiste moment de hand. Ze naam me mee op zoektocht naar mezelf. Een zoektocht door mijn verleden heen, mijn onverwerkte trauma’s, waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Gaandeweg viel alles op z’n plek. Waar mijn gedragingen en gevoelens uit voort kwamen en hoe ik hiermee aan de slag kon gaan in het dagelijks leven. Ik maakte stapjes, maar soms zelfs ook sprongen. En nu sta ik hier. Terugkijkend op de stappen die ik heb durven nemen, de dingen die ik bereikt heb en op wat mijn krachten zijn en waar het in het verleden misliep. Ik ben sterker en wijzer dan ik ooit al was. Maar leerde ook dat het leven geen product is, wel een proces. Een proces dat ik dankzij Katleen aan durf te gaan, met mezelf als kracht. Bedankt Katleen.

Door tegenslag en verandering was ik mezelf kwijt geraakt. Voor mij was het geen evidentie, en een grote stap, om hulp te vragen. Toch ben ik enorm blij dat ik deze drempel heb overwonnen en bij jou terecht ben gekomen. Vanaf dag 1 wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Nooit voelde het koel, afstandelijk of ongemakkelijk aan. Steeds warm en vertrouwd. Altijd wist jij de juiste snaar te raken. Dank zij jou als gids heb ik mijn weg terug gevonden. De inzichten en tools die je me gegeven hebt komen nog elke dag van pas. Bedankt voor alles. F.O. Antwerpen

Beste bedachtzame, onderhandelende, rustgevende, vertrouwen-scheppende, emotioneel intelligent en ontwapende Katleen. Je spreekt steeds op momenten dat het nodig is. Op een zachte manier geef je je mening en doet dit op een heldere wijze die voor iedereen aanvaardbaar is. Je rust en goede inzichten zorgen ervoor dat je opmerkingen opbouwend zijn. A.D.

Bij aanvang van de begeleiding wordt meegegeven, hoe de werkwijze zal zijn en welke methodes Katleen zal toepassen.  Ook de privacy van het hele traject wordt gegarandeerd.  Dit geeft meteen een vertrouwensgevoel.

Er is ruimte om je gedachten en gevoelens te uiten.  Er wordt bovendien niet meteen vooruit gelopen.  Er gaat ook aandacht naar het waarom, waardoor, het verleden achter het probleem, alvorens oplossingen en methodes te zoeken. Hierdoor besef je zelf eerst hoe het probleem is ontstaan en kan er beter aan gewerkt worden.   Als coach geeft ze op een rustige en behulpzame manier feedback.

Katleen zet ook in op je lichamelijk welbevinden.  Ze zoekt naar ondersteunende methodieken voor lichamelijke klachten. 

Voor mij zat de grootste kracht en bevestiging van het traject in de persoonlijke evaluatie die je zelf maakt bij het begin en op het einde van het traject.  Deze evaluatie laat zien hoeveel vooruitgang je hebt gemaakt.  Katleen haar professionele begeleiding heeft dus geholpen!  

Dit heeft mij grote voldoening en zelfvertrouwen gegeven!

S.VD, Kapellen

Ik wil je langs deze weg bedanken!  Ik ben in een heel moeilijk moment van mijn leven bij jou terecht gekomen pff wat was de weg toen zwaar. Ik heb misschien van een ding spijt dat onze tijd te kort was. Wat mis ik onze gesprekken. Maar wat hebben ze mij geholpen om rust te vinden en alles op een rijtje te zetten en de grote stap naar het buitenland te wagen. 

Maar vooral dikke merci!!! Voor de fijne momenten en gesprekken waar ik nog vaak aan terug denk! L.C.

Ik begrijp nu de invloed van je gedachten op je gevoelens en gedrag.  Je moet actief aan de slag gaan om je gedachten niet altijd voor waar aan te nemen.

Zij heeft mij geholpen bepaalde negatieve gedachten in perspectief te plaatsen. Zij was altijd eerlijk, ook over het feit dat het leven niet altijd loopt zoals je zou willen, en wist mij steeds positief te motiveren. Het systeem van ‘thuisopdrachten’ vond ik ook goed.  L.S kapellen

De begeleiding van Katleen is mijns inziens een zachtaardige en tegelijkertijd krachtige methode waarin ze bij momenten de nodige uitdagende vragen stelt die je kunnen verder helpen om zelf te begrijpen wat er speelt. Gaandeweg kom je tot vaststellingen waarvan je misschien eerder niet wist dat deze bij jezelf aanwezig waren. Na het vaststellen kan je hiermee concreet aan de slag en reikt zij je de nodige tools aan om hier verandering in te brengen of “bewust te worden van”.   R.F. Kapellen

“Als een klein bang musje, verpakt in een ruwe bolster ben ik bij Katleen binnengestapt. Sessie na sessie liet Katleen me zelf inzien dat die verpakking voor niets nodig is en dat het OK is om mezelf te zijn en mezelf te laten zien aan de buitenwereld…Meermaals zei ik dingen luidop die ik nog nooit eerder luidop had gezegd of had durven zeggen, meermaals liet ze me dingen neerschrijven waarvan ik nooit had gedacht dat ik deze durfde neerschrijven… en dat was voor mij juist het geruststellende, maar zeker ook het meest confronterende. Katleen liet me de dingen zelf zeggen, en dit niet na ellenlange confronterende analyses maar gewoon aan de hand van een aangenaam gesprek, aan de hand van tekeningen en foto’s die ze me zelf deed uitkiezen of opmaken… Lees verder

“Voor mij was en is nog steeds de persoonlijke begeleiding met Katleen een enorme positieve ervaring. Het is onbeschrijfelijk hoe ik mezelf teruggevonden heb tijdens de sessies. Niet alleen het praten maar ook de opdrachten waren voor mij zeer leerrijk. Deze vorm van zelfreflectie zou ik iedereen aanraden die eventjes in de knoop ligt met zichzelf. Na 6 maanden was ik niet terug de oude maar was ik deels een nieuw mens omdat ik alles op een andere manier ging bekijken. Nog steeds ga ik graag naar de lifecoach om gewoon even te ventileren en de dingen te kaderen en dat voelt goed. Je hebt uiteindelijk wel altijd vrienden en familie maar een gesprek met de lifecoach is gewoonweg heel anders en verrijkend.” L.S. Gent

Onze organisatie heeft Katleen reeds een aantal jaren gevraagd voor een uitgebreide vorming waarbij leerlingen in klasverband proefondervindelijk basisvaardigheden in interpersoonlijke communicatie en conflicthantering aangereikt krijgen.

Katleen slaagt erin om de leerlingen te enthousiasmeren tijdens deze sessies, en om ze op gepaste tijde weer volledig tot rust te laten komen, door haar stevige leiding in de klas, waar zij zich niet voor de leerlingen , maar tussen de leerlingen beweegt.

Eén van de zaken die me het meest bijgebleven zijn, is een citaat van een leerkracht van leerlingen in het derde jaar beroepsonderwijs, richting Elektriciteit: “Zo aandachtig heb ik deze leerlingen nog nooit meegemaakt”. Dankzij dit “Katleen-effect” zijn wij ervan overtuigd dat deze leerlingen met een zogeheten moeilijk profiel, meer inzicht hebben gekregen in zichzelf en hun verhouding tegenover de ander, hetgeen hen tot meer tolerantie kan bewegen.

Een zeer geslaagde samenwerking, niet voor de eerste keer, en als het van ons afhangt, niet voor het laatst! Oryza Parmentier, MIVB