Zo aandachtig heb ik de leerlingen nog nooit gezien!

Onze organisatie heeft Katleen reeds een aantal jaren gevraagd voor een uitgebreide vorming waarbij leerlingen in klasverband proefondervindelijk basisvaardigheden in interpersoonlijke communicatie en conflicthantering aangereikt krijgen.

Katleen slaagt erin om de leerlingen te enthousiasmeren tijdens deze sessies, en om ze op gepaste tijde weer volledig tot rust te laten komen, door haar stevige leiding in de klas, waar zij zich niet voor de leerlingen , maar tussen de leerlingen beweegt.

Eén van de zaken die me het meest bijgebleven zijn, is een citaat van een leerkracht van leerlingen in het derde jaar beroepsonderwijs, richting Elektriciteit: “Zo aandachtig heb ik deze leerlingen nog nooit meegemaakt”. Dankzij dit “Katleen-effect” zijn wij ervan overtuigd dat deze leerlingen met een zogeheten moeilijk profiel, meer inzicht hebben gekregen in zichzelf en hun verhouding tegenover de ander, hetgeen hen tot meer tolerantie kan bewegen.

Een zeer geslaagde samenwerking, niet voor de eerste keer, en als het van ons afhangt, niet voor het laatst! Oryza Parmentier, MIVB